Κατσέλη μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα

Στόχος μας είναι μπει το τραπεζικό σύστημα σε καθεστώς κανονικότητας επισήμανε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντηση του προεδρείου της ΕΕΤ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

«Στόχος όλων είναι η δύσκολη περίοδος να λήξει και να αρθούν οι περιορισμοί στις τραπεζικές εργασίας» πρόσθεσε η κ. Κατσέλη. Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς, η πρόεδρος της ΕΕΤ διευκρίνισε ότι οι τράπεζες συνεχίζουν με το ισχύον νομικό πλαίσιο έως το τέλος του τρέχοντος έτους, και αναμένουν τις κυβερνητικές νομοθετικές δράσεις από το επόμενο έτος.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη θωράκιση της πρώτης κατοικίας και των αδύναμων δανειοληπτών. Προς την κατεύθυνση αυτή, κυβερνητικοί κύκλοι δήλωναν ότι έως την 1η Ιανουαρίου 2016, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας, θα έχει ψηφιστεί από την Βουλή διάταξη για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, που θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων.
Πηγή: skai.gr