Κλείσιμο

Πάντοαν: Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία - Έχουμε χάσει πολύ χρόνο (videos)

«Δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία... Συνεχίζουμε να δουλεύουμε για να θέσουμε προϋποθέσεις ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις» προειδοποίησε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν προσερχόμενος στο Eurogroup της Κυριακής. 

«Έχουμε χάσει πολύ χρόνο δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε άλλο χρόνο (...) χρειάζεται να φτάσουμε σε συμφωνία όσον αφορά τη διαπραγμάτευση ενός ολοκληρωμένου πακέτου» τόνισε ο ιταλός υπουργός.



«Βασικό πρόβλημα το έλλειμμα εμπιστοσύνης. Θέλω να δω την ελληνική κυβέρνηση να περάσει νομοθεσία αύριο στην Βουλή» επισήμανε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

«Οι συζητήσεις για την Ελλάδα γίνονται όλο και δυσκολότερες» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Σέλινγκ. Αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει ενιαία θέση μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, ωστόσο τόνισε πως δεν συζητήθηκε η περίπτωση Grexit. «Έχουμε κάνει πρόοδο, αλλά ακόμα χρειαζόμαστε εγγυήσεις εκ μέρους της Ελλάδας... έχουμε χάσει πολύ χρόνο» είπε.



«Δεν περιμένω τίποτε από το σημερινό Eurogroup. Eίναι σχεδόν αδύνατο να φτάσουμε σε συμφωνία» ανέφερε από την πλευρά του ο Πίτερ Κάζιμιρ. «Πρέπει να κάνουν εμπροσθοβαρή ( νομοθέτηση) για να κερδίσουν και πάλι εμπιστοσύνη... Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει τόσα μονομερή βήματα» σχολίασε ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr