Ριμσέβικς: Η Ελλάδα ψήφισε τον εαυτό της εκτός ευρωζώνης

Η Ελλάδα ψήφισε τον εαυτό της εκτός ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Λετονίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ίλμαρς Ριμσέβικς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Φέρεται να προσέθεσε πως η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος στην Ελλάδα είναι η πιο ρεαλιστική λύση, και συνεπώς η ευρωζώνη ίσως αριθμεί ένα λιγότερο μέλος στη συνέχεια.

Το σχόλιο του κ. Ριμσέβικς σε λετονικό ραδιοφωνικό σταθμό έρχεται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, και δυο μέρες μετά την επικράτηση του ΌΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Χθες Δευτέρα, η Ευρωτράπεζα επέλεξε να αυξήσει το «κούρεμα» ορισμένων εγγυήσεων που καταθέτουν οι ελληνικές τράπεζες, ώστε να λάβουν έκτακτη ρευστότητα.

Με δεδομένο ότι το όριο του ELA διατηρήθηκε αμετάβλητο στα 88,6 δισεκ. ευρώ, η αύξηση του «κουρέματος» δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τις ελληνικές τράπεζες, όμως στέλνει ένα σαφές μήνυμα πως η ΄Φρανκφούρτη επιζητεί άμεσα λύση.

Τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα παραμένουν σε καθεστώς αργίας, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, και δεν πρόκειται να ανοίξουν έως το πρωί της Πέμπτης.
Πηγή: skai.gr