Τηλεφωνικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα με Λαγκάρντ και Ντράγκι (upd)

Τηλεφωνικές επαφές με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Σύμφωνα με το Reuters, στη νέα του επικοινωνία με τον Μάριο Ντράγκι (είχαν μιλήσει και το πρωί) ο κ. Τσίπρας τού επέστησε την άμεση ανάγκη άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών στις ελληνικές τράπεζες, ενώ συζήτησαν και το θέμα της ρευστότητας τους. Η επικοινωνία των δύο ανδρών έρχεται μετά την απόφαση της Ευρωτράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητο τον ELA (μηχανισμός έκτακτης ρευστότητας), αλλά με προσαρμογή στο κούρεμα των εγγυήσεων, κίνηση που εντείνει τις πιέσεις για λύση στην Αθήνα. 

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ εξήγησε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι το Ταμείο δεν μπορεί να εκταμιεύσει περαιτέρω χρήματα στην Ελλάδα, λόγω της πολιτικής του για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ωστόσο παραμένει ανοιχτό σε παροχή τεχνικής βοήθειας. Aπό την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας τής μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ανάγκη βιώσιμης λύσης που να αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. 

Ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας είχε και τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου είχε τη Δευτέρα επικοινωνία για το ελληνικό ζήτημα και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Πηγή: skai.gr