Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση να κεφαλαιοποιήσει το Όχι – Τσακαλώτος: Θέλουμε κάτι καλύτερο

Την ανάγκη η κυβέρνηση να κεφαλαιοποιήσει το Όχι του δημοψηφίσματος επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 
 
«Η κυβέρνηση πρέπει να κεφαλαιοποιήσει αυτή την ιστορική στιγμή στην διαπραγμάτευση» τόνισε, ενώ  δήλωσε ότι τον ίδιο και τον κ. Τσακαλώτο «μάς συνδέει κοινή απέχθεια στην απουσία επιχειρημάτων που συμπυκνώνεται στο ‘έτσι θα γίνει επειδή έτσι γινόταν τόσο καιρό’». 

Αφού εξήρε τον νέο υπουργό Οικονομικών, την κοινή τους ώς ένα βαθμό ακαδημαϊκή πορεία και έκανε ένα συνοπτικό απολογισμό του έργου του ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «κοινοί στόχοι μας είναι το σπάσιμο αυτοτροφοδοτούμενου κύκλου της λιτότητας και της ύφεσης. 
«Στόχος μας αυτούς τους μήνες ήταν αντί να αναθεματίζουμε το σκοτάδι να προσπαθήσουμε να ανάψουμε ένα μικρό κεράκι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
Από την πλευρά του, ο νέος ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι έχει μεγάλη αγωνία, και τόνισε ότι ο κ. Βαρουφάκης θα είναι δίπλα του για να τον συμβουλεύει. 

«Ήμασταν και είμαστε φίλοι, ελπίζω ότι κάποτε θα είμαστε γέροι να σχολιάζουμε τις κάναμε σωστά και τι όχι και θα σχολιάζουμε όχι ευγενικά και κάποιους ανθρώπους που τώρα που δεν μπορούμε να το κάνουμε» δήλωσε χαριτολογώντας. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη λάθος πολιτικής που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια δηλώνοντας ότι ήταν ένα λάθος και ότι η ψήφος του δημοψηφίσματος έχει ταξικά χαρακτηριστικά.
«Ο λαός αξίζει κάτι καλύτερο, μια καλύτερη λύση.  Θέλουμε κάτι καλύτερο για όσους υπέφεραν» σημείωσε.  

Πηγή: skai.gr