Σόιμπλε: Περιμένουμε να δούμε τις νέες ελληνικές προτάσεις, ελπίζω στο Eurogroup

Η Γερμανία θα περιμένει να δει τις νέες ελληνικές προτάσεις, ήταν το μήνυμα του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της Τρίτης.

Μιλώντας στη Βαρσοβία, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως το Βερολίνο δεν μπορεί να κάνει κάποιο σχόλιο πάνω σε προτάσεις τις οποίες δεν γνωρίζει, και εξέφρασε την ελπίδα πως θα μάθει το νέο ελληνικό σχέδιο κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση το έργο του νέου έλληνα ομολόγου του θα είναι δύσκολο, και δεν έκανε ιδιαίτερα σχόλια για την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας λιτά πως πως δεν είχε ποτέ προσωπικό πρόβλημα μαζί του.

Συμπλήρωσε πως οι εταίροι σέβονται τη δημοκρατική απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, όμως επισήμανε πως η όλη διαδικασία της προσφυγής στην κάλπη δεν διευκόλυνε την κατάσταση για τη χώρα μας.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου στην πολωνική πρωτεύουσα, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν δήλωσε πως οι προτάσεις που θα καταθέσει η ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι συγκεκριμένες.

Προσέθεσε ότι οι σωστές αντιδράσεις στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας στην ευρωζώνη και η ενίσχυση της νομισματικής ένωσης.

Εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει να υποβάλει προτάσεις που πηγαίνουν πέρα από αυτά που έχουν έως τώρα συζητηθεί, δήλωσε νωρίερα ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Πηγή: skai.gr