Παράταση της τραπεζικής αργίας έως και την Τετάρτη

Σε παράταση της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων για δυο ακόμα μέρες, δηλαδή έως το βράδυ της Τετάρτης, θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση όπως δήλωσε η επικεφαλής τη Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη απέδωσε την επέκταση του κλεισίματος των τραπεζών στο γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει απόφαση από την πλευρά της ΕΚΤ αναφορικά με την παροχή επιπλέον έκτακτης ρευστότητας (ELA)στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Η παράταση αναμένεται να εφαρμοσθεί με υπουργική απόφαση, η οποία αναμένεται να είναι και η πρώτη επίσημη πράξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου ως νέου υπουργού Οικονομικών.

H κ. Κατσέλη δήλωσε επίσης πως το ημερήσιο όριο αναλήψεων από τα ATMs θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της ΕΚΤ αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του πρακτορείου Bloomberg, η ΕΚΤ εκτιμά πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν επαρκή χρήματα έως και την Τετάρτη.

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν έχουν διευκολύνει το έργο της ΕΚΤ, δήλωσε νωρίτερα ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβοτνι.

Το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι δυνατόν να αναδιαρθρωθεί, αποσαφήνισε από την πλευρά του ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.
Πηγή: skai.gr