Reuters: Διάταγμα για παράταση της τραπεζικής αργίας εντός της ημέρας

Νέο διάταγμα για παράταση της αργίας για "λίγες ακόμη μέρες" πρόκειται να εκδώσει η Ελλάδα εντός της ημέρας σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τραπεζικές πηγές στη χώρα μας.  

"Λεφτά υπάρχουν" μέχρι την Παρασκευή για τις ελληνικές τράπεζες, αν η ΕΚΤ απλώς συνεχίσει να κρατάει παγωμένο τον ELA, δήλωσε στο μεταξύ ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο υπουργός όμως απηύθυνε δραματική προειδοποίηση ότι στο ενδεχόμενο που η ΕΚΤ αποφασίσει να μειώσει τον ELA, τότε οι τράπεζες θα βρίσκονταν σε δεινή κατάσταση.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας είπε ότι η ημέρα θα κυλήσει όπως την Παρασκευή και οι τράπεζες θα εξυπηρετούν όπως ακριβώς και την Παρασκευή

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα δεν έχουν διευκολύνει το έργο της ΕΚΤ, δήλωσε πάντως ο κεντρικός τραπεζίτης της Αυστρίας, Έβαλντ Νοβότνι. Το χρέος της Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι δυνατόν να αναδιαρθρωθεί, διαμήνυσε νωρίτερα ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ.


Πηγή: skai.gr