Πληροφορίες για διατήρηση ή αναβάθμιση Χουλιαράκη μετά την παραίτηση Βαρουφάκη

Διατήρηση ή αναβάθμιση του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργου Χουλιαράκη σε υφυπουργό, παρά την πρόθεση του, την περασμένη Παρασκευή, να υποβάλλει την παραίτησή του στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος παραιτήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Φαβορί για την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη θεωρούνται ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Η μοναδική είδηση που μετράει σημερα είναι το μεγαλειώδες ΌΧΙ του ελληνικού λαού και ο τρόπος που θα ενισχύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη διαπραγμάτευση», δηλωσε το πρωί ο κ. Βαρουφακης προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών.

Με κείμενο που ανήρτησε στο ιστολόγιό του νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος ενημερώθηκε πως ορισμένοι από τους εταίρους του στο Eurogroup θα προτιμούσαν να μην είναι ο ίδιος παρών στις συνεδριάσεις.

Όπως σημειώνει, «αυτή ήταν μία ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δυνητικά θα τον βοηθούσε να φτάσει σε μία συμφωνία, για το λόγο αυτό φεύγω σήμερα από το υπουργείο».

Κλείνοντας, ο κ Βαρουφάκης σημειώνει ότι θα υποστηρίξει πλήρως τον κ. Τσίπρα, τον νέο ΥΠΟΙΚ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: skai.gr