Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Από αύριο τείνουμε χείρα συνεργασίας στους εταίρους μας

«Από αύριο, με το γενναίο ΌΧΙ που μας προίκισε ο ελληνικός λαός, αγνοώντας το φόβο με τις κλειστές τράπεζες θα τείνουμε χείρα συνεργασίας στους εταίρους μας», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει θετικά όλους τους θεσμούς, επιδοκιμάζοντας τόσο την απόφαση του ΔΝΤ να εκδώσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όσο και την ΕΚΤ για τη «στάση αναμονής» που έχει τηρήσει.

Με θετικά λόγια μίλησε και για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως «εμείς θέλουμε να παίξει θετικό ρόλο στην επούλωση της ελληνικής πληγής».

Παρά ταύτα, ο κ. Βαρουφάκης επιτέθηκε ταυτόχρονα στους πιστωτές, κατηγορώντας τους ότι «από την πρώτη στιγμή σχεδίασαν να μας κλείσουν τις τράπεζες ώστε να μας ταπεινώσουν, στο μέτωπο της λιτότητας και του μη βιώσιμου χρέους». Επί πέντε μήνες «αρνήθηκαν κάθε ουσιαστική συζήτηση», προσέθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε επίσης εκ νέου να εννοηθεί πως η Αθήνα θα ζητήσει αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, επισημαίνοντας πως το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος αποτελεί απάντηση στην πρόταση για «νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα παλιά, μη βιώσιμα δάνεια».
Πηγή: skai.gr