Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Κάναμε την ελπίδα να επιστρέψει στην Ευρώπη (video)

«Κάναμε την ελπίδα να επιστρέψει στην Ευρώπη» δηλώνει σε συνέντευξή του στο Channel 4 ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Θα επιμείνουμε για βιώσιμη συμφωνία, μάς έδωσαν μη βιώσιμο τελεσίγραφο και σκεφτήκαμε να θέσουμε το θέμα στον ελληνικό λαό για να μας δώσει δύναμη για καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα. Κάναμε πολλούς συμβιβασμούς για να συγκλίνουμε με τους θεσμούς αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε στο θέμα του βιώσιμου χρέους» διαμηνύει.



«Μετά το δημοψήφισμα είχαμε καλές και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα υπογράφαμε αλλά δεν θα σάς πω πού βρίσκονται είναι κάπου στο κτίριο» (σ.σ στο ΥΠΟΙΚ), πρώτα όμως ο κόσμος πρέπει να μας δώσει τη δύναμη με το Όχι» αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

«Καταλαβαίνω τον τρόμο των πολιτών... Είναι τρομοκρατία βασισμένη στα ΜΜΕ, αλλά εδώ δεν είναι Κύπρος, στην Κύπρο υπήρχε πρόβλημα στις τράπεζες στη φερεγγυότητά τους, για τις ελληνικές τράπεζες η ΕΚΤ δηλώνει μέχρι σήμερα ότι οι τράπεζες είναι φερέγγυες» υποστήριξε.

«Δεν είχαμε εναλλακτική από να υπογράψει την εντολή κλείσιμο των τραπεζών ο πρωθυπουργός ήταν πολιτικό τέχνασμα των θεσμών» προσθέτει ο υπουργός. Επιμένει δε ότι «όσοι με μισούν, αν ήξεραν τη συμφωνία της 23ης Ιουνίου, θα με μισούσαν περισσότερο».
Πηγή: skai.gr