Σέλινγκ: Η Ευρώπη θα μπορούσε εύκολα να διαχειριστεί ένα Grexit

Την βεβαιότητα ότι η Ευρώπη θα αντιμετώπιζε κάποιες οικονομικές δυσκολίες, αλλά οι συνέπειες για την Ελλάδα θα ήταν ασύγκριτα χειρότερες, εξέφρασε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γιόργκ Σέλινγκ.

«Για την Ευρώπη ένα Grexit θα ήταν εύκολα διαχειρίσιμο. Για την Ελλάδα θα ήταν βεβαίως πιο δραματικό.» δήλωσε χαρακτηρισιτκά ο Σέλινγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Die Presse.

Ο Σέλινγκ υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα θα χρειαζόταν ανθρωπιστική βοήθεια στην περίπτωση ενός Grexit, αλλά χαρακτήρισε τους φόβους σχετικά με την καταστροφή της Ελλάδας από μία εξάπλωση της φτώχειας, υπερβολικούς.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος προπαγάνδας. Είναι υπερβολικό να πιστεύει κανείς ότι όλοι οι Έλληνες θα μείνουν στο δρόμο ή δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια» σημείωσε.

Ο αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας υπό νέες συνθήκες

«Πρέπει να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας. Το παλιό πρόγραμμα πέθανε και δεν μπορεί να επεκταθεί πλέον. Ένα νέο πρόγραμμα θα χρειαστεί χρόνο και δεν μπορεί να υπάρξει ένας νέος δανεισμός, χωρίς όρους». ανέφερε
Πηγή: skai.gr