Κλείσιμο

Yποβάθμιση της Ελλάδας (και) από τη Moodys' - Πιθανή νέα υποβάθμιση

Σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα, από Caa2 σε Caa3, προέβη την Τετάρτη το βράδυ ο οίκος αξιολόγησης Moody's προειδοποιώντας και με νέα υποβάθμιση.

"Χωρίς εξωτερική στήριξη, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει" τονίζει ο Moody's. "Ένα ‘όχι’ πιθανότατα θα ενισχύσει το ρίσκο εξόδου από την ευρωζώνη που θα επέφερε σημαντικές απώλειες στους πιστωτές του ιδιωτικού τομέα" προσθέτει.

Σύμφωνα πάντα με τον οίκο αξιολόγηση, οι πιθανότητες οριστικής ρήξης μεταξύ Αθήνας και δανειστών παραμένουν αρκετά υψηλές»

Σημειώνεται ότι όλοι οι μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης (Standard and Poor's, Fitc Ratings, Moody's) έχουν πλέον υποβαθμίσει την ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας προέβη την Τρίτη το βράδυ και ο οίκος αξιολόγησης Fitch. O oίκος υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την Ελλάδα σε CCC, από CC. Πρόκειται για μια βαθμίδα πριν την απόλυτη χρεοκοπία. 

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default) υποβάθμισε τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τραπεζες (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank) ο οίκος Standard & Poors’ σε συνέχεια της χθεσινή υποβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.

Στη βαθμίδα της "μερικής χρεοκοπίας" (Restricted Default) υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών χθες Δευτέρα και o Fitch Ratings μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Πηγή: skai.gr