Λαγκάρντ για το αν εμπιστεύεται την Αθήνα: Δεν έχουμε επιλογή

Το χάσμα που επικρατεί πλέον μεταξύ Αθήνας και δανειστών έγινε ιδιαίτερα εμφανές κατά τη συνέντευξη της Κριστίν Λαγκάρντ στο αμερικανικό δίκτυο CNN. Ερωτηθείσα αν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε επιλογή ποιος αντιπροσωπεύει μια χώρα».

«Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα και πρέπει να πληρώσει την δόση που εκκρεμεί στο Ταμείο» τόνισε ακόμη η Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημείωσε πως ο διάλογος με την Αθήνα συνεχίζεται, ενώ είπε ότι νιώθει και μοιράζεται την αγωνία του κόσμου στην Ελλάδα.

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι πρώτα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και μετά να συζητηθεί μια λύση για το χρέος

Νωρίτερα, το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να επεκτείνει τους όρους πληρωμής καθώς αυτό αποτελεί μακροχρόνια παράδοση του Ταμείου.

Αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, όπου τονίζει πως προτεραιότητα παραμένει η παροχή βοήθειας προς τον ελληνικό λαό, μέσα από αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Το ΔΝΤ επαναλαμβάνει
ότι υποστηρίζει την «ισορροπημένη προσέγγιση» του ελληνικού προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την νέα χρηματοδότηση και η ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους.

Πηγή: skai.gr