Παντοάν: Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σε μία συμφωνία

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Παντοάν δήλωσε την Τετάρτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ακόμα ανοιχτοί σε μία συμφωνία με την Ελλάδα.

Ανεξάρτητα όμως από το αν επιτευχθεί μια συμφωνία, απαιτείται από την ευρωζώνη μία χάραξη πολιτικής που να επισπεύδει τα σχέδια για μία ολοκλήρωση του εννιαίου νομίσματος, αρχίζοντας με τις τράπεζές της, σημείωσε ο κ. Παντοάν.

Οι εκκλήσεις της τελευταίας στιγμής για παροχή ρευστότητας από την Ελλάδα προς τους πιστωτές της δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να σώσουν τη χώρα από το να γίνει το πρώτο ανεπτυγμένο κράτος που αποτυγχάνει να αποπληρώσει ένα δάνειο από το ΔΝΤ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές έχουν κλείσει την πόρτα σε μία συμφωνία, τόνισε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών.

«Σε ότι αφορά εμένα, όσο και τους συναδέλφους μου στην Ευρωομάδα, ανησυχούν. Υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή. Το προφίλ του χρέους της Ελλάδας είναι πολύ λιγότερο ανησυχητικό από ότι συχνά παρουσιάζεται. Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην ανάπτυξη, και για να επιστρέψει στην ανάπτυξη, χρειάζεται την εμπιστοσύνη, την πίστη και κυρίως διαρθρωτικά μέτρα. Ένα ασθενέστερο νόμισμα ασφαλώς δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα και αν η χώρα καταλήξει τελικά στην έξοδο από την ευρωζώνη, το εννιαίο νόμισμα οφείλει να εστιάσει στη στενότερη ολοκλήρωσή του. Σε αυτό το στάδιο, ανεξάρτητα του τι θα συμβεί τελικά, οφείλουμε να επιταχύνουμε την ολοκλήρωση και οικοδόμηση των θεσμών της Ευρωζώνης, ξεκινώντας από μία βαθύτερη τραπεζική ένωση» κατέληξε ο Παντοάν
Πηγή: skai.gr