Κλείσιμο

Σαπέν: Στόχος της Γαλλίας μια συμφωνία πριν το δημοψήφισμα

Στόχος της γαλλικής κυβέρνησης είναι να πετύχει μια συμφωνία για την Ελλάδα «πριν το δημοψήφισμα, εάν είναι δυνατό», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, λίγες ώρες πριν τη δεύτερη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, όπου δεν αποκλείεται να εξεταστεί μια νέα πρόταση της Αθήνας για τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

«Στόχος μας είναι να δούμε, έως την τελευταία στιγμή, εάν είναι δυνατό να βρούμε μια συμφωνία που θα δρομολογεί την επιστροφή της σταθερότητας στην Ελλάδα, και που θα καθησυχάζει την Ευρώπη και τον κόσμο», τόνισε ο κ. Σαπέν, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Ο γάλλος ΥΠΟΙΚ σημείωσε πως δεν είναι ρόλος οποιοδήποτε στο εξωτερικό να νουθετήσει τους Έλληνες αναφορικά με το πώς θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Προειδοποίησε όμως ότι τυχόν επικράτηση του «Όχι» θα τοποθετήσει τη χώρα μας στην πορεία εξόδου από το ευρώ.

Αναφερόμενος στις σκληρές διαπραγματεύσεις, ο κ. Σαπέν διευκρίνισε πάντως πως οι σκληρότεροι ανάμεσα στους εταίρους δεν είναι οι Γερμανοί, αλλά οι «μικρές χώρες» της Ε.Ε., οι οποίες έχουν ήδη εφαρμόσει σκληρές μεταρρυθμίσεις και έχουν υιοθετήσει μια πολύ σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr