Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup στις 18.30 για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

Για τις 18.30 το απόγευμα ώρα Ελλάδος μετατίθεται το σημερινό Eurogroup που θα εξετάσει τις προτάσεις που θα στείλει η ελληνική κυβέρνηση.



Το Eurogroup ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 12.30, όμως, έπειτα από αίτημα μίας σειράς υπουργών, η ώρα άλλαξε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη, κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε ουσιαστικά ένα τρίτο μνημόνιο, ένα διετές πρόγραμμα δηλαδή που θα περιλαμβάνει 30 δισ. χρηματοδότηση και σκληρούς όρους.

Ο κ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε στους υπουργούς Οικονομικών ότι στο Εurogroup της Τετάρτης θα προσέλθει με μία επιστολή που θα έχει τα συγκεκριμένα μέτρα στα οποία δεσμεύεται η ελληνική κυβέρνηση και τα οποία θα βασίζονται στις προτάσεις των θεσμών.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν και κατά πόσο θα συμμετέχει στο νέο αυτό μνημόνιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Για να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελλάδας για νέο πρόγραμμα έγινε ξεκάθαρο ότι πρέπει να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες και αν οι Υπουργοί Οικονομικών συμφωνήσουν στο ότι η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πρόγραμμα, τότε η απόφαση αυτή θα πρέπει να επικυρωθεί από κοινοβούλια, όπως το γερμανικό.
Πηγή: skai.gr