Σωρεία τροπολογιών αποδέχτηκε ο Στρατούλης για το μίνι ασφαλιστικό

Είκοσι πέντε (25) συνολικά τροπολογίες (βουλευτικές και υπουργικές) πέρασαν στο λεγόμενο «μίνι ασφαλιστικό» που εισηγήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Απουσία της ΝΔ από τις συνεδριάσεις το νομοσχέδιο υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ, ενώ «παρών» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που διεμήνυε κατά καιρούς ότι δεν θα ακολουθήσει την πρακτική προηγούμενων κυβερνήσεων, σήμερα προχώρησε σε μπαράζ τροπολογιών, με περιεχόμενο – σε κάποιες περιπτώσεις- άσχετο με το νομοσχέδιο.

Μεταξύ άλλων υπερψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ και αφορά την προθεσμία σύγκλησης γενικής συνέλευσης. Επίσης, άλλη τροπολογία του υπουργείου Εργασίας αφορά τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής και Παγκοσμιοποίησης.

Σε ότι αφορά δε, τις βουλευτικές που έκανε δεκτές ο Δημήτρης Στρατούλης, αφορούν μεταξύ άλλων την παράταση ισχύος της μετενέργειας για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσους εργαζόμενους παίρνουν τον κατώτατο μισθό, αλλά και την παράταση της ισχύουσας ρύθμισης σχετικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, ψηφίστηκε και η τροπολογία για τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης από τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών λόγω ναυτικού εργατικού ατυχήματος.
Πηγή: skai.gr - Πηνελόπη Γκάλιου