Βαρουφάκης: Εφικτό το πρωτογενές 1,2% το Μάρτιο – Tώρα δεν είναι ούτε το 1%

Στη θέση του ότι μετά «από τρεις μήνες ασφυξίας» ούτε το 1% πρωτογενές πλεόνασμα είναι πλέον εφικτό επανέρχεται το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών, την ώρα που το Μαξίμου φέρεται να συζητά με τους δανειστές να δεχθεί ως στόχο το 1% πρωτογενές. 

«Το 1,2% ήταν απόλυτα εφικτός στόχος στα τέλη Μαρτίου. Το 1% είναι ανέφικτο μετά από 3 και πλέον μήνες ασφυξίας. Πρέπει να δούμε το θέμα με σοβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο Γιάννης Βαρουφάκης. 

Με το συγκεκριμένο tweet, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε στον oικονομικό αναλυτή, Γιάννη Κουτσομύτη, ο οποίος χαρακτήρισε «αστεία» τη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα, λέγοντας ότι στο τέλος Μαρτίου ο υπουργός πρότεινε πλεόνασμα 1,2% για το 2015, ενώ τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση για πρωτογενές πλεόνασμα 1%.

"Η Ευρώπη δεν επιθυμεί ένα Grexit"  δηλώνει στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ο Γιάννης Βαρουφάκης, την ώρα που η Αθήνα κομίζει νέα πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας. Ερωτηθείς αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο υπουργός Οικονομικών απαντά χαρακτηριστικά "ελπίζω πως ναι".

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δανειστές βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέτρα συνολικού ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

"Από τώρα μέχρι τέλος του μηνός υπάρχουν 15 παράγοντες που θα επηρεάσουν την ρευστότητα της χώρας. Πάντα επιδιώκουμε να βρούμε λύσεις στους χρόνους που πρέπει" τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε ερώτηση αν θα είναι σε θέση η χώρα να πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν κλείσει η συμφωνία. 
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ