Κλείσιμο

Βαρουφάκης: Eλπίζω ότι μπλοφάρουν για Grexit - Δεν περικόπτω συντάξεις

"Η Ευρώπη δεν επιθυμεί ένα Grexit"  δηλώνει σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC ο Γιάννης Βαρουφάκης, την ώρα που η Αθήνα κομίζει νέα πρόταση για την επίτευξη συμφωνίας. Ερωτηθείς αν η ΕΕ και το ΔΝΤ μπλοφάρουν, ο υπουργός Οικονομικών απαντά χαρακτηριστικά "ελπίζω πως ναι".

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε περικοπές των συντάξεων, δεν πρόκειται να το πράξει, και ότι δεν πιστεύει πως οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα αφήσουν τελικά τη χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. 

Ερωτηθείς αν είναι πιθανή μία έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, ο έλληνας υπουργός απάντησε ότι εκτιμά πως κανένας ευρωπαίος αξιωματούχος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

"Δεν θεωρώ ότι κανένας λογικός ευρωπαίος γραφειοκράτης ή πολιτικός θα επιλέξει αυτή την οδό", απάντησε, ενώ πρόσθεσε ότι ούτε η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξετάζει καν το ενδεχόμενο ενός "Grexit".

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι δανειστές βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέτρα συνολικού ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

"Από τώρα μέχρι τέλος του μηνός υπάρχουν 15 παράγοντες που θα επηρεάσουν την ρευστότητα της χώρας. Πάντα επιδιώκουμε να βρούμε λύσεις στους χρόνους που πρέπει" τόνισε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε ερώτηση αν θα είναι σε θέση η χώρα να πληρώσει το ΔΝΤ στο τέλος Ιουνίου αν μέχρι τότε δεν κλείσει η συμφωνία.


Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr