Πάνω από 200.000 έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών

Έχουν ξεπεράσει τους 200.000 οι πολίτες που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών τους. Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί 207.056 αποφάσεις, έχουν ρυθμιστεί οφειλές 4.357.483.835,46 ευρώ και έχουν εισπραχθεί 157.663.375,04 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η προσέλευση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 26 Ιουνίου, μετά την παράταση που δόθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Στρατούλη.

Με δήλωσή του, ο κ. Στρατούλης ευχαρίστησε τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν, «καθώς και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι συνεχίζουν να επιδεικνύουν ζήλο και ενδιαφέρον για το λειτούργημά τους, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού».

Ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημείωσε, παράλληλα ότι:«Δεν έχουν περάσει πολλές εβδομάδες από τότε που οι λεγόμενοι θεσμοί είχαν θέσει βέτο για το νομοσχέδιο της ρύθμισης οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, τονίζοντας ότι η κατάθεση του ν/σ για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση οφειλών είναι μονομερείς ενέργειες.

Παρά τα εκβιαστικά διλήμματα και τις απειλές, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση των παραπάνω νόμων, αποδεικνύοντας ότι δεν δέχεται εκβιαστικά τελεσίγραφα και δεν πρόκειται να εκτελέσει εντολές άλλων, πέραν των εντολών του λαού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν βαθιές οικονομικές ανάσες τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο, να μπορέσουν να επανεκκινήσουν την οικονομική τους δραστηριότητα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι και να στηριχθούν τα οικονομικά ασθενέστερα λαϊκά νοικοκυριά».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ