Ενδιαφέρον από ρωσικές τράπεζες για χρηματοδότηση του αγωγού φυσικού αερίου

Σε ιδιαίτερα καλό δρόμο βρίσκονται Ρωσία και Ελλάδα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει ποσότητες ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ο υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επισκέφθηκε την Μόσχα, έλαβε διαβεβαιώσεις οτι υπάρχει ενδιαφέρον απο ρωσικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση της ελληνικής εταιρίας που θα συμμετάσχει στην κατασκευή του έργου, χωρίς ωστόσο να δηλώνει το κεφάλαιο της επένδύσης.

Επιπλέον, στη συνάντηση εργασίας που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ, «συζητήθηκε το εκδηλωμένο ενδιαφέρον εταιρειών για τον αγωγό και η διατυπωμένη πρόθεση συγκεκριμένων επενδυτών για συμμετοχή, μαζί με εταιρεία συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, στο υπό συγκρότηση επενδυτικό σχήμα για την κατασκευή του αγωγού. Ο  Μίλλερ, από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των εργασιών για την ολοκλήρωση του αγωγού το αργότερο μέχρι το 2019 και επανέλαβε τη δέσμευση της Gazprom για διάθεση στον αγωγό επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου για την ασφαλή κάλυψη των απαραίτητων αναγκών των χωρών της Ευρώπης.


Πηγή: skai.gr