Το πρόγραμμα της Ελλάδας θα λήξει στα τέλη Ιουνίου, προειδοποιεί με νόημα ο Σόιμπλε

Το πρόγραμμα της Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να λήξει, και θα λήξει, στις 30 Ιουνίου, δήλωσε σήμερα Παρασκευή – μετά τη λήξη της συνόδου του G7 στη Δρέσδη – ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας εμμέσως την Αθήνα πως διαθέτει λίγες εβδομάδες προκειμένου να πετύχει συμφωνία με τους πιστωτές.

Μάλιστα, σε μια δήλωση που χρήζει πολλών ερμηνειών, ο κ. Σόιμπλε σχολίασε ότι όπως ένας δημοσιογράφος απολύεται εάν δεν μπορεί να συνεργαστεί με τους συναδέλφους του, με τον ίδιο τρόπο «όταν είσαι μέλος μιας συμμαχίας πρέπει να συνεργάζεσαι με τους εταίρους».

Η ευρωζώνη «δεν είναι γάμος από έρωτα», προσέθεσε.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε πως η Γερμανία έχει επίγνωση των ευθυνών της στην ευρωζώνη, και κάνει το καλύτερο δυνατό ώστε στέκεται αντάξια των προσδοκιών, όμως διευκρίνισε πως το ελληνικό ζήτημα είναι ευθύνη ολόκληρης της ευρωζώνης.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε πως τα αισιόδοξα μηνύματα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική πρόοδο που έχει υπάρξει στις διαπραγματεύσεις.

Συμπλήρωσε δε πως η συζήτηση για την Ελλάδα στο G7 διήρκεσε μόλις «λίγα λεπτά», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, όμως κάλεσε τους δημοσιογράφους να μην αντλήσουν συμπεράσματα από αυτό.

«Οι πολιτικοί έχουν επίγνωση της σοβαρότητας του ζητήματος», συμπλήρωσε.
Πηγή: skai.gr