Σε χαμηλό 11ετίας οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Σε χαμηλό 11ετίας έπεσαν τον Απρίλιο οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς συνεχίζεται η αιμορραγία ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι αποταμιεύσεις συρρικνώθηκαν στα 133,6 δισ. ευρώ, από 138,6 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαρτίου.

Οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ, ουσιαστικά ακυρώνοντας το θετικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από την επιβράδυνση που είχε παρατηρηθεί τον Μάρτιο, όταν οι εκροές ήταν μόλις 1,91 δισ.

Από τον Νοέμβριο οπότε ξεκίνησε ουσιαστικά και η προεκλογική περίοδος στη χώρα, οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έχουν μειωθεί κατά περίπου 30,7 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, που πάντα διαφέρουν ελαφρά από τα στοιχεία της ΤτΕ, οι καταθέσεις τον Απρίλιο συρρικνώθηκαν στα 139,4 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένες κατά 5,6 δισ. σε σχέση με τον Μάρτιο.

Η ΕΚΤ στηρίζει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα με περισσότερα από 110 δισεκατομμύρια ευρώ. Εξ αυτών, τα 80,2 δισ. προέρχονται από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας ELA.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ