Για «γέλια» οι προτάσεις των κρατών για κονδύλια από το Σχέδιο Γιούνκερ

Τα περισσότερα έργα που έχουν έως τώρα προταθεί από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρηματοδότηση από το επενδυτικό «Σχέδιο Γιούνκερ» είναι μάλλον για γέλια, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγιερ.

«Μπορώ μόνο να γελάσω όταν βλέπω αυτή τη λίστα», σχολίασε ο κ. Χόγιερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό οικονομικό έντυπο Wirtschaftswoche.

«Φυσικά ορισμένες προτάσεις είναι αξιόλογες», είπε ο κ. Χόγιερ, αναφερόμενος πρωτίστως σε έργα για την ανάπτυξη υποδομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Όμως δεν μπορώ να εκλάβω τη λίστα συνολικά στα σοβαρά», προσέθεσε.

Στόχος του «Σχεδίου Γιούνκερ» είναι να συγκεντρώσει 315 δισεκατομμύρια ευρώ για επενδύσεις και έργα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με απώτερο σκοπό την τόνωση της ανάπτυξης και την αύξηση της απασχόλησης στη Γηραιά Ήπειρο. Η ΕΤΕπ είναι ένας από τους θεσμούς που θα χρηματοδοτήσουν το σχέδιο, ενώ παράλληλα προσφέρει τεχνογνωσία στο όλο εγχείρημα.

«Τα κράτη-μέλη απλώς άνοιξαν τα συρτάρια τους και έβγαλαν έργα για τα οποία ήθελαν χρηματοδότηση επί πολύ καιρό», είπε ο κ. Χόγιερ, διευκρινίζοντας πάντως πως τα οριστικά κριτήρια για υπαγωγή στο «Σχέδιο Γιούνκερ» δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.
Πηγή: skai.gr