Ρήτρα δραχμής ζητούν στα τουριστικά συμβόλαια ξένοι οργανισμοί

Ημέρες αβεβαιότητας του 2012 αρχίζει να θυμίζει η κατάσταση στην τουριστική αγορά, καθώς μεγάλοι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί πιέζουν τους Έλληνες ξενοδόχους να υπογράψουν συμβόλαια με «ρήτρα δραχμής» για το 2016.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι ξένοι επικαλούνται ως πρόσχημα την αβεβαιότητα από την καθυστέρηση σύναψης συμφωνίας με τους δανειστές και ζητούν διασφαλίσεις για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να γυρίσει σε εθνικό νόμισμα.

Σε άλλες περιπτώσεις οι tour operators δέχονται να συνάψουν συμβόλαια χωρίς ρήτρα «δραχμής» αλλά ζητούν από τους Έλληνες ξενοδόχους να επωμιστούν το όποιο κόστος εισόδου ξένου συναλλάγματος στη χώρα μας ή και το κόστος οποιουδήποτε νέου φόρου επιβληθεί.

Με παρέμβασή του ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) συνιστά στους ξενοδόχους να καθυστερήσουν την υπογραφή των συμβολαίων μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Έκκληση να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, για δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία, αλλά και στη σύγχυση που επικρατεί στον ελληνικό τουρισμό, απηύθυνε την Τρίτη μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.


Πηγή: skai.gr