Λαγκάρντ: Δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για συμφωνία- Χρειάζεται δουλειά

Ομοβροντία δηλώσεων από ανώτατους αξιωματούχους του ΔΝΤ και της ευρωζώνης ακυρώνει το αισιόδοξο κλίμα που μετέφεραν στην κοινή γνώμη κυβερνητικοί κύκλοι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σημειώνεται ότι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν την Τετάρτη ότι Αθήνα και δανειστές έχουν αρχίσει τις διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας

«Είμαστε όλη στη διαδικασία που εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση μιας λύσης για την Ελλάδα, αλλά δεν θα έλεγα ότι έχουμε φτάσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα» επισήμανε την Πέμπτη η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στο γερμανικό δίκτυο ARD. 

«Υπάρχει πρόοδος, αλλά υπάρχει ακόμη δουλειά να κάνουμε» σημείωσε, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα ικανοποιήσει τις δεσμεύσεις της. 

«Αν είχε ξεκινήσει η συγγραφή της συμφωνίας θα το γνωρίζατε» τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν μετά τους Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

«Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα, είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα είναι θετική για την οικονομία και θα αναδιανείμει τα βάρη» δήλωσε από την πλευρά του την Τετάρτη από το υπουργείο Οικονομικών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

«Η Ελλάδα και οι δανειστές ης ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν τελματωθεί σε βασανιστικές διαπραγματεύσεις σε μια συμφωνία για τέσσερις μήνες χωρίς να διαφαίνεται πρόοδος στον ορίζοντα. Χωρίς συμφωνία, η Αθήνα κινδυνεύει με χρεοκοπία μέσα σε μερικές εβδομάδες» σχολιάζει το πρακτορείο Reuters.

Η ευρωζώνη θα μπορούσε να επιβιώσει από μια έξοδο της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση, δήλωσε στο μεταξύ ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Πηγή: skai.gr