Διάψευση Τσακαλώτου στα περί αναφοράς του σε πακέτο διάσωσης

Διαψεύδει ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι σε συνέντευξη του στη Γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung έκανε λόγο για τρίτο πακέτο στήριξης.

Σε σχετική δήλωσή του ο κ Τσακαλώτος σημειώνει χαρακτηριστικά πως "το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας,σε πρόσφατη ομιλία του ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτούμενων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με το Reuters, φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι τα εμπλεκόμενα μέρη δεν συζητούν πλέον μόνον σχετικά με τους όρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά και τους όρους για τη χορήγηση επιπρόσθετου δανεισμού.

«Σχεδόν αφ' εαυτών, οι δύο διαδικασίες διαπραγμάτευσης πλέον έχουν ενωθεί», φέρεται να είπε ο υπουργός στη FAZ και πρόσθεσε ότι αναμένει η οριστική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα θα ληφθεί μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Η δήλωση του υπουργού:

«Διαψεύδω ότι στη συνέντευξη μου στη FAZ 27.5.15 έκανα λόγο για πακέτο διάσωσης . Το μόνο που είπα είναι αυτό που τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist (15.5.15) ότι δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση θέλει μία ενιαία λίστα προαπαιτουμένων και για την τρέχουσα συμφωνία και για την συμφωνία που θα ακολουθήσει μετά την πρώτη Ιουλίου. Tίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».



Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ