Συνάντηση Σπιρτζή με τους επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Επενδύσεις αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα ζήτησε από τους επικεφαλής των τριών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γλαύκος Περσιάνης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής και ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας Γιώργος Στεφανόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης κοινών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα ανακουφίσουν τους πολίτες κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης περιόδου οικονομικής κρίσης και θα δώσουν ευκαιρίες εργασίας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εταιρειών, τόνισαν στον υπουργό ότι θα συνεχίσουν τις επενδύσεις στον κλάδο, ωστόσο όμως αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση τους, ζητώντας την άρση γραφειοκρατικών εμποδίων που αποτελούν ανασχετικό παράγοντα γι’ αυτές.

Τέλος, υπενθύμισαν ότι ακόμα και εν μέσω κρίσης, μόνο για το 2014 ο κλάδος επένδυσε για υποδομές 309 εκατομμύρια ευρώ και επιπλέον 381 εκατομμύρια για την απόκτηση αδειών χρήσης φάσματος.
Πηγή: skai.gr