Σαπέν: Πρέπει να εμπιστευτούμε τον Τσίπρα γιατί πρέπει να πετύχει

Την ανάγκη η Ευρωζώνη να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Politico.

«Ακούμε πολλά διαφορετικά πράγματα από την Αθήνα, αλλά υπάρχει ένας άνθρωπος που πρέπει να επιτύχει, και αυτό είναι ο πρωθυπουργός, γι 'αυτό πρέπει να τον εμπιστευτούμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση των παρατεταμένων διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στην ευρωζώνη, ο Σαπέν είπε ότι έχει μάθει να μην είναι «ούτε αισιόδοξος, ούτε απαισιόδοξος. «Ασχολούμαστε με μια δεδομένη κατάσταση» είπε.

Συγκρίνοντας την τρέχουσα ατμόσφαιρα των συνομιλιών με αυτό κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ είπε ότι «υπάρχει σημαντική πρόοδος στη διαδικασία, στον τρόπο που οι συνομιλίες διεξάγονται».

Ωστόσο, ο κ. Σαπέν πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει φθάσει το όριο της φερεγγυότητας της στο εγγύς μέλλον και οι συνομιλίες πρέπει να επιταχυνθούν «με αυξημένη ένταση.»

Ο υψηλόβαθμος γάλλος αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης την «πολιτική αβεβαιότητα» γύρω από την ικανότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να προωθήσει μια ενδεχόμενη συμφωνία στην ελληνική βουλή.

Όσον αφορά ένα ενδεχόμενο «Brexit», ο γάλλος υπουργός δήλωσε ότι το Παρίσι είναι ανοιχτό σε συζητήσεις με το Λονδίνο για σειρά μεταρρυθμίσεων στην ΕΕ, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές.
Πηγή: skai.gr