Πεπεισμένος για συμφωνία ο Ντε Γκίντος

Πεπεισμένος ότι τις επόμενες μέρες θα επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα σχετικά με την ολοκληρωση του δεύτερου προγράμματος και δε θα λαβει σάρκα και οστα μία πιθανή απειλή για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών, Λουίς Ντε Γκίντος.

Μιλώντας σε προεκλογική εκστρατεία στην Καντάμπρια, εξεφρασε την ελπίδα η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις εκκρεμείς της υποχρεώσεις μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Πάντως αναγνώρισε ότι δεν υπάρχει πολύς χρόνος για επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να βάλει σε τροχιά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει για να προχωρήσει στην ανάπτυξη.

Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα και θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, είπε χαρακτηριστικά, προσθέτωντας ότι ενα ενδεχομενο Grexit θα αποτελούσε αποτυχία για όλους, αλλά ειδικά για την ελληνική κοινωνία και το σύνολο της Ευρώπης 

Γι΄ αυτό, είπε πως θεωρεί πολύ σημαντικό να επιτευχθεί τις επόμενες ημέρες η συμφωνία πάνω στα μέτρα που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Πηγή: skai.gr