Λαγκάρντ: Δεν είμασε υπηρέτες μιας πολιτικής ιδεολογίας

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει σημειώσει «κάποια» πρόοδο στις συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας, ωστόσο το ΔΝΤ πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

«Βρισκόμαστε σε διαρκείς συζητήσεις και έχουμε καταγράψει κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις αυτές με τις ελληνικές αρχές» επισήμανε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου.

«Είναι ξεκάθαρο πως η θέση της Ελλάδας είναι δύσκολη. Οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε συμφωνία αλλα το ΔΝΤ πρέπει να λάβει επίσης υπόψη του τις απόψεις της ευρύτερης διεθνούς κοινότητας» ανέφερε.


«H Αθήνα έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες οφείλει να εκπληρώσει, ασχέτως του ποιος έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στην Παγκόσμια Τράπεζα.

«Δεν είμαστε υπηρέτες μιας πολιτικής ιδεολογίας, είμαστε υπηρέτες της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ στέλνοντας μήνυμα, και προειδοποίηση μαζί, στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας.

Πρόσθεσε -ότι είναι δεκτό- «εάν μία δέσμη μέτρων δεν μπορεί να ρυθμιστεί με μία νέα πολιτική ιδέα. Όμως πρέπει να αντικατασταθεί με κάτι άλλο».

Απαντώντας τέλος στις επικρίσεις εναντίον του οργανισμού του οποίου ηγείται, που εκφράζονται από την ελληνική πολιτική ηγεσία, είπε ότι το ΔΝΤ μπορεί να δείχνει πάντα ευελιξία στα προγράμματα διάσωσης, αλλά στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να υπάρξει αποτέλεσμα.


Πηγή: skai.gr