Τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2007 καταγράφει η Ισπανία

Τον υψηλότερο ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης από το 2007 σημείωσε η Ισπανία τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσεc η στατιστική υπηρεσία της χώρας ΙΝΕ. Αυτό οφείλεται κυρίως στις αυξημένες δαπάνες των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,9%, περισσότερο από το αναμενόμενο, μετά από αύξηση 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο. Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, η επιβράδυνση του πληθωρισμού επηρέασε θετικά τον προϋπολογισμό των ισπανικών νοικοκυριών. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,7% τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η INE.

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα του Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι είναι πρώτο με 22% στις πλέον πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα, ο Ισπανός πρωθυπουργός θα αποφασίσει στις αρχές Αυγούστου αν θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε κάθε περίπτωση, οι κάλπες πρέπει να στηθούν το αργότερο στο τέλος του χρόνου. Κρίσιμες θεωρούνται και οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές της 24ης Μαΐου.
Πηγή: Πηγή: Euractiv.gr