Βαρουφάκης: Σύγκλιση στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους

Για σύγκλιση στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους εταίρους, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από ομιλία που παραχώρησε σε τραπεζικό φόρουμ στην Αθήνα, σημειώνοντας μάλιστα πως αυτό διαπιστώνεται και από τους εταίρους.

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στο Eurogroup της Παρασκευής αλλά θα υπάρξει ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της νέας μεγάλης αναπτυξιακής συμφωνίας.

Τόνισε δε πως τόσο η Αθήνα όσο και οι εταίροι έχουν επενδύσει στην επίτευξη συμφωνίας και δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Προσέθεσε ότι πολύ σύντομα θα ειναι σε θέση να συγκεκριμενοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του νέου προγράμματος, προς τους πολίτες.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βαρουφάκης έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης, λέγοντας ότι θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τα ιδεολογήματα που μας καθηλώνουν.

Ωστόσο, κάλεσε και τους εταίρους να αναγνωρίσουν τα λάθη που έχουν γίνει στο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας.

Προσέθεσε ότι μια κυβέρνηση της αριστεράς, στην παρούσα συγκυρία, πρέπει να πορεύεται μαζί με τους επιχειρηματίες καθώς δεν έχει την πολυτέλεια για κάτι διαφορετικό.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης