Λαγκάρντ προς Βαρουφάκη: Η υπομονή μας εξαντλείται, ο μήνας του μέλιτος τελειώνει

«Η υπομονή μας εξαντλείται και ο μήνας του μέλιτος φτάνει στο τέλος του». Αυτό διεμήνυσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη κατά τη συνάντησή τους στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Όπως αναφέρει
σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Financial Times, η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη ότι η υπομονή των πιστωτών με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαντληθεί και ότι ο μήνας του μέλιτος, φτάνει γρήγορα στο τέλος του, ζητώντας με αυτό τον τρόπο επίσπευση των μεταρρυθμίσεων.

«Υπήρξε μια τεράστια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους εταίρους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικά να στηρίξουν την ελληνική οικονομία», είπε.

«Αυτό που χρειάζεται να γίνει τώρα είναι ότι οι πολιτικές πρέπει να παραδώσουν τα μέτρα, τα εργαλεία, τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας [και] τη διασφάλιση ότι σύντομα η Ελλάδα θα έχει ξανά πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές χωρίς υποστήριξη» πρόσθεσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις στην Αθήνα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του προσωπικού από το ΔΝΤ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα «σταδιακά επιταχύνονται», διευκρίνισε πάντως η κ. Λαγκάρντ. «Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουν να αποφέρουν καρπούς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε» ανέφερε.
Πηγή: skai.gr