Κλείσιμο

Κομισιόν: Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται. Συνεργαζόμαστε με τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές και η επόμενη κίνηση θα είναι να καταγράψουμε την πρόοδο στο Eurogroup της 24ης Απριλίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κοινοτική πηγή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει να επιτευχθεί μια συμφωνία πριν τις 23 Απριλίου.

Μια συμφωνία «το συντομότερο δυνατόν», σε τεχνικό επίπεδο θα ήταν ευπρόσδεκτη από την Επιτροπή καθώς θα άνοιγε τον δρόμο για την άμεση ολοκλήρωση του κρίσιμου Eurogroup στις 24 Απριλίου στη Ρήγα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σε ερώτηση σχετικά με το επονομαζόμενο «πακέτο Γιούνκερ», που στοχεύει στην τόνωση των επενδύσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο χάρη στην παροχή δανειακών εγγυήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου Μαργαρίτης Σχοινάς επιβεβαίωσε την ύπαρξη κρατών μελών που έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα.

Συγκεκριμένα, η Γερμανία θα καταβάλει 8 δις ευρώ, όπως και η Γαλλία και η Ιταλία, η Ισπανία θα ακολουθήσει με 1.5 δισ. ευρώ και τέλος το Λουξεμβούργο θα συνεισφέρει με 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η Επιτροπή εκτιμά πως οι δανειακές εγγυήσεις του πακέτου θα καταφέρουν να προσελκύσουν περί τα 350 δισ. ευρώ σε επενδύσεις σε διάφορους τομείς στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Υποστηρίζει τέλος, πως το ποσό αυτό ενδεχομένως να αυξηθεί εάν υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για χρηματοδότηση του πακέτου.




http://europa.eu/!vc84hF
Πηγή: skai.gr