Ντομπρόφσκις: Λίστα μεταρρυθμίσεων μέχρι τις 20 Απριλίου

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για συζητήσεις με την Ελλάδα σε θέματα που δεν ήταν τόσο ουσιώδη, ωστόσο τώρα η διαδικασία προχωρά γρήγορα» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, με συνέντευξη του στην τηλεόραση του Bloomberg, κάνοντας εκτενή αναφορά στο θέμα της Ελλάδας και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Τόνισε ότι το χρονοδιάγραμμα είναι ιδιαίτερα σφικτό, αφού περίπου στις 20 Απριλίου, όπως ανέφερε, οι δύο πλευρές πρέπει να έχουν καταλήξει στη λίστα των μεταρρυθμίσεων ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έγκριση του αργότερα στην άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Παρ' όλα αυτά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου Eurogroup στο τέλος του μήνα αφού ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως «θα εξαρτηθεί απ' την πορεία των τεχνικών διαπραγματεύσεων».

Συμπλήρωσε δε ότι με δεδομένο ότι η παράταση είναι τετράμηνη και έχουν περάσει ήδη δύο μήνες, η ελληνική πλευρά είναι αυτή που βιάζεται, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

Ο κ. Ντομπρόφσκις επανέλαβε ότι η Κομισιόν εργάζεται με γνώμονα την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ενώ απέρριψε τα δημοσιεύματα περί «κρυφών διαπραγματεύσεων».

Ερωτηθείς για το πρόσφατο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα δήλωσε ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας μέλους της ΕΕ να έχει διμερείς σχέσεις με τη Ρωσία ενώ με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για το θέμα των κυρώσεων στη Μόσχα εξέφρασε την άποψη ότι η ευρωπαϊκή ενότητα δεν θα διαρραγεί και ότι μέχρι στιγμής έχει φανεί ότι και η Ελλάδα υποστηρίζει τις κυρώσεις.



Πηγή: skai.gr