ΥΠΟΙΚ: Οφείλει να απολογηθεί για το δημοσίευμα η FAZ

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία στην κυριακάτικη έκδοσή της υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε λίστα μεταρρυθμίσεων στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας και μάλιστα εμφανίστηκε απρόθυμη να προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων.

Η εφημερίδα επικαλείται τα λεγόμενα ευρωπαίου αξιωματούχου, ο οποίος χαρακτήρισε «ταξιτζή» τον έλληνα εκπρόσωπο, καθώς σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ζήτησε απλά χρήματα, ισχυριζόμενος ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει.

Με ανακοίνωση του το υπουργείο οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υπονόμευσης της διαπραγμάτευσης, ενώ υπογράμμισε ότι εάν δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του EuroWorking Group, θα αποκαλυφθεί πως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ισχυρίζεται η FAZ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η γερμανική εφημερίδα οφείλει να απολογηθεί τόσο για τον τίτλο, όσο και για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. 
Πηγή: skai.gr