Σε υψηλό σχεδόν 4ετίας η οικονομική εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2011 σκαρφάλωσε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το κλίμα στην Ελλάδα ωστόσο να φαίνεται πως εξακολουθεί να αντανακλά την ανησυχία των πολιτών.

Ο δείκτης, που αντανακλά την ασφάλεια που αισθάνονται καταναλωτές και επιχειρηματίες, διαμορφώθηκε στις 103,9 μονάδες για ολόκληρη την ευρωζώνη, καθαρά αυξημένος από το 102,3 που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο.

Τα στοιχεία συγκεκριμένα για την Ελλάδα δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, όμως πληροφορίες διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγω για επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης.

Σε επίπεδο της ευρωζώνης πάντως, η σταθερή βελτίωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης, από την αρχή του 2015, μπορεί να προμηνύει αύξηση των επενδύσεων και των δαπανών από την πλευρά επιχειρήσεων και καταναλωτών αντίστοιχα, εξέλιξη που θα έδινε ώθηση στην οικονομία της νομισματικής ένωσης και ταυτόχρονα θα ασκούσε πληθωριστική πίεση σε μια αγορά που κινδυνεύει να πέσει σε επικίνδυνη κατάσταση αποπληθωρισμού.
Πηγή: skai.gr