«Γάμος» Heinz - Kraft Foods – Η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων διεθνώς

Η γνωστή εταιρεία κέτσαπ HJ Heinz Company και η Kraft Foods Group Inc θα συγχωνευθούν για να δημιουργηθεί η «Kraft Heinz Company», η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Ο βραζιλιάνικος όμιλος 3G Capital και το fund του Ουόρεν Μπάφετ Berkshire Hathaway που είχαν αγοράσει τη Heinz για 23 δισεκατομμύρια δολάρια, θα επενδύσουν επιπλέον 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην «Kraft Heinz Company».

«Η HJ Heinz Company και η Kraft Foods Group, Inc ανακοινώνουν σήμερα ότι έχουν εισέλθει σε μια οριστική συμφωνία συγχώνευσης για τη δημιουργία της Kraft Heinz Company που θα αποτελέσει την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών στη Βόρεια Αμερική και την πέμπτη μεγαλύτερη στον κόσμο» ανακοίνωσε η Heinz.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, oι μέτοχοι της Kraft θα κατέχουν το 49% των μετοχών της συγχωνευμένης εταιρείας, και οι μέτοχοι της Heinz θα κατέχουν το 51%.

Σχολιάζοντας τη συγχώνευση, ο Άλεξ Μπέρινγκ, πρόεδρος της Heinz και ο διευθύνοντας σύμβουλος στην 3G Capital, δήλωσε ότι «ενώνοντας αυτές τις δύο εμβληματικές εταιρείες μέσω αυτής της συναλλαγής, δημιουργούμε μια ισχυρή πλατφόρμα για την ανάπτυξη τόσο για τις ΗΠΑ όσο και διεθνώς.»

«Τα συνδυασμένα εμπορικά σήματα και οι επιχειρήσεις μας οδηγούν στην αύξηση της κλίμακας και του ενδιαφέροντος τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της Kraft Τζον Κάχιλ, δήλωσε ότι «ο συνδυασμός αυτός προσφέρει σημαντική αξία σε μετρητά προς τους μετόχους μας και την ευκαιρία να είναι επενδυτές σε μια εταιρεία πολύ καλά τοποθετημένη για την ανάπτυξη, ιδιαίτερα εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς φέρνουμε τις εμβληματικές μάρκες της Kraft στις διεθνείς αγορές».
Πηγή: skai.gr