Μέχρι τη Δευτέρα θα είναι έτοιμη η λίστα των ελληνικών μεταρρυθμίσεων

Μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμη η λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πιθανολογώντας πως θα κατατεθεί τη Δευτέρα στους θεσμούς και άρα στις αρχές της εβδομάδας «θα μπορούμε να πάμε σε Eurogroup».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι μεταρρυθμίσεις θα παρουσιασθούν αναλυτικά με εκτιμήσεις κόστους, απόδοσης και χρονικό προσδιορισμό της υλοποίησής τους.

Κορωνίδα των μεταρρυθμίσεων θα αποτελούν τα φορολογικά, η πάταξη του λαθρεμπορίου, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από τη λαθραία διακίνηση τσιγάρων, αλκοολούχων ποτών και καυσίμων.

Στο στόχαστρο έχει μπει και η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω τριγωνικών, ενδοομιλικών συναλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα περιέχει και εκτιμήσεις σχετικά με την απόδοση μέτρων όπως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι 100 δόσεις.

Στη λίστα θα περιλαμβάνονται και μέτρα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας όπως τα αεροδρόμια με συμπράξεις του δημοσίου τομέα.

Πάντως σύμφωνα με το πρακτορείο Μπλούμπεργκ, υπήρξε μεγάλη δυσαρέσκεια από τους εταίρους κατά το σημερινό Euroworking Group, καθώς η ελληνική πλευρά ήταν ανέτοιμη και έδωσαν περιθώριο έως τη Δευτέρα για παρουσιάσει η Αθήνα την τελική λίστα.
Πηγή: skai.gr - Αντώνης Ατζολέτος