Βαρουφάκης: Ύψιστης ηθικής & συμβολικής σημασίας η επαναπρόσληψη των καθαριστριών

«Ύψιστης και ηθικής και πολιτικής σημασίας» χαρακτήρισε την διευθέτηση των επαναπροσλήψεων των καθαριστριών ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους.

«Ενημερωθήκαμε για τα βασικά τους αιτήματα ενημερώσαμε για τις δικές μας κινήσεις... H διευθέτηση αυτού του ζητήματος είναι υψίστης συμβολικής και πολιτικής σημασίας για εμάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος είχε προαναγγείλει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών ήδη κατά την τελετή παραλαβής του ΥΠΟΙΚ από τον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Υπάρχει πρόθεση και πολύ διάθεση από την κυβέρνηση και αυτό είναι αρκετό» δήλωσαν από την πλευρά τους οι καθαρίστριες.

Οι νέοι γραμματείς του υπουργείου

Στο μεταξύ, δυο ακαδημαϊκοί και δύο τεχνοκράτες είναι οι νέοι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών που παρουσίασε σήμερα Τρίτη ο Γιάνης Βαρουφακης.

Συγκεκριμένα, οι καθηγητές του οικονομικού πανεπιστήμιου κύριοι Νίκος Θεοχαράκης και Νίκος Φράγκος αναλαμβάνουν ο πρώτος γγ. Δημοσιονομικής Πολιτικής και ο δεύτερος γγ. Οικονομικός Πολιτικής.

Γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου και Δημόσιας Περιούσιας ο δικηγόρος Δημήτρης Λούρας.

Σημειώνεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την παρουσίαση των νέων γγ. του υπουργείου.
Πηγή: skai.gr