Σόιμπλε: Αν ο Βαρουφάκης λέει ότι η συμφωνία είναι ασαφής γνωρίζει ότι κάνει λάθος

Προειδοποίηση προς τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη, ότι δεν θα πρέπει να αποπειραθεί να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας απευθύνει σε συνέντευξή του ο Γερμανός ομόλογός του, διαψεύδοντας, ότι η συμφωνία του Eurogroup είναι ασαφής. 

«Εάν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δηλώσει ότι η συμφωνία του Εurogroup με την Ελλάδα είναι ασαφής, θα σημαίνει ότι το κάνει γνωρίζοντας ότι είναι λάθος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ενόψει του Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. 

Επαναλαμβάνει δε, ότι το βάρος της ευθύνης για την καταβολή των προβλεπόμενων κεφαλαίων βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να υλοποιήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσης.

«Προτού καταβληθούν περαιτέρω κεφάλαια, η Αθήνα θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει υλοποιήσει τους συμφωνημένους όρους», δήλωσε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα. «Πόσο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί η Ελλάδα για να εκπληρώσει τους όρους, αυτό εξαρτάται από την Αθήνα» πρόσθεσε.

Με ένα πακέτο έξι μεταρρυθμίσεων αρχίζει από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τις συζητήσεις με τους θεσμικούς εταίρους με στόχο μια νέα συμφωνία ενόψει του Eurogroup. 

«Έγκυρη βάση για περαιτέρω εργασίες για την ολοκλήρωση του δανειακού προγράμματος» χαρακτηρίζει τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του Eurogroup, και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ενημερωτικό σημείωμά του προς την ολλανδική Κάτω Βουλή.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr