Στην Λευκωσία για τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ ο Ντράγκι

Συνέρχεται αύριο Τρίτη και μεθαύριο στην Λευκωσία υπό την προεδρία του Μάριο Ντράγκι το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Η συνεδρίαση στη Λευκωσία πραγματοποιείται μετά την απόφαση της ΕΚΤ να διοργανώνονται ετησίως δύο συνεδριάσεις του συμβουλίου εκτός Φρανκφούρτης. Η συνεδρίαση θα φιλοξενηθεί από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Ενόψει της συνεδρίασης η κυπριακή Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός.

Εξάλλου, αύριο το απόγευμα έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Λευκωσίας, όπου θα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Στο συλλαλητήριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 18 κυπριακές οργανώσεις, αλλά και οργανώσεις από το εξωτερικό. Μεταξύ άλλων θα παραστούν από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία ο γ.γ ,Γ Γιώργος Μαυρίκος, ο Φάμπιο Μάσι, ευρωβουλευτής με την Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς εκ μέρους του κινήματος «Blockupy», από την ΓΣΕΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Θανάσης Δανούσης, από το ΠΑΜΕ Ελλάδος το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας Νίκος Παπαγεωργίου και εκ μέρους της Γαλλικής Εθνικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις βιομηχανίες της Χημείας, ο Κλόντ Τζιλέτ -Κολάρντ.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ