Ντάισελμπλουμ: Έγκυρη βάση για την ολοκλήρωση του προγράμματος η λίστα Βαρουφάκη

«Έγκυρη βάση για περαιτέρω εργασίες για την ολοκλήρωση του δανειακού προγράμματος» χαρακτηρίζει τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του Eurogroup, και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε ενημερωτικό σημείωμά του προς την ολλανδική Κάτω Βουλή.

Στο σημείωμά του, αφού παραθέτει όλα τα βήματα που έγιναν για να εγκριθεί η παράταση της δανειακής σύμβασης, αναφέρει ότι μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την κατάσταση του δανειακού προγράμματος για την Ελλάδα θα γίνει στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αναπτύξουν αυτόν τον κατάλογο και θα τον υποβάλουν με τη μορφή της τροποποιημένης συμφωνίας στο Eurogroup, στα τέλη Απριλίου», επισημαίνει ο Ολλανδός υπουργός.

Τηλεδιάσκεψη με τα μέλη της τρόικας Κλάους Μαζούχ, Ρίσι Γκογιάλ και Ντέκλαν Κοστέλο είχε στο μεταξύ την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την οποία ωστόσο διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.


Πηγή: skai.gr