Δεν θα «αγγίξουμε» τα αποθεματικά των Δήμων δηλώνει το ΥΠΟΙΚ

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απόφαση της κυβέρνησης «να χρησιμοποιήσει τα αποθεματικά 40 Δήμων», προκειμένου να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις μέσα στο Μάρτιο, διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός για την πληρωμή των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων) μεταφέρονται σε ειδικό λογαριασμό της Τραπέζης της Ελλάδος. Στόχος, η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του δημοσίου.

Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και για ταμειακά διαθέσιμα και άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.

Ανώτερος αξιωματούχος τη ευρωζώνης δήλωσε στην Wall Street Journal πως σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση «συνεχίσει να κάνει ανοησίες», όπως «να υποκινεί τους πάντες να μην πληρώνουν τους φόρους τους», τότε θα έχει ταμειακό πρόβλημα ήδη από τα τέλη Μαρτίου. Αντίθετα, είπε, σε περίπτωση που τα φορολογικά έσοδα κινηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα, τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας ενδέχεται να διαρκέσουν ακόμα και έως τον Μάιο.

Το χρέος που θα πρέπει να αποπληρωθεί τον Μάρτιο περιλαμβάνει 1,4 δισ. ευρώ που οφείλονται στο ΔΝΤ, με την πρώτη δόση, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, να πρέπει να καταβληθεί την Παρασκευή, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.



Πηγή: skai.gr