Δεν συζητάμε τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, ξεκαθαρίζει εκπρόσωπος του Ντάισελμπλουμ

«Δεν συζητείται» τρίτο πρόγραμμα στήριξης προς την Ελλάδα, ξεκαθάρισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, διαψεύδοντας σχετικές δηλώσεις του Ισπανού υπουργού Οικονομικών, Λούις Ντε Γκίντος, περί συζητήσεων μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης για νέο πρόγραμμα, ύψους 30 έως 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε διάψευση των δηλώσεων Ντε Γκίντος είχε προβεί νωρίτερα και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποσαφηνίζοντας, ότι επί του παρόντος δεν εκτυλίσσονται τέτοιες συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των 19 κρατών του ευρώ.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης οι οποίοι συμμετέχουν στις προετοιμασίες των συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών (Eurogroup), εκδήλωσαν αμηχανία ερωτηθέντες για τα επίμαχα σχόλια αυτά του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας.

«Το τρίτο πρόγραμμα είναι είδηση για εμένα», είπε χαρακτηριστικά ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Νωρίτερα, αναφερόμενος στις δυσχέρειες όσον αφορά την αποπληρωμή οφειλών της Ελλάδας το αμέσως προσεχές διάστημα και ενδεχόμενες λύσεις γι' αυτές, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε να προτείνει μια διέξοδο.

Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε, ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα μπορούσαν να εκταμιεύσουν ένα μέρος του ποσού των 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόωρα, ήδη από τον Μάρτιο, εάν η Αθήνα προωθήσει την εφαρμογή συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων.




Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters - skai.gr