Βαρουφάκης: Υπάρχουν λύσεις για το χρέος – Το κούρεμα βρώμικη λέξη

«Εάν επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, και αναδιαρθρώσουμε έξυπνα μέρος του χρέους, χωρίς να αλλάξει το ονομαστικό του ύψος, το πρόβλημα χρέους είναι επιλύσιμο» διαβεβαιώνει, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, παραθέτοντας σχετικές εναλλακτικές επιλογές. Δε θέλω, είπε, να χρησιμοποιήσω τη λέξη κούρεμα, γιατί για τους δανειστές είναι μια βρώμικη λέξη, υπάρχουν εξυπνότερες λύσεις.

«Η συμφωνία του Εurogroup θα πρέπει να είναι ένα πακέτο ανάπτυξης που θα βασίζεται σε επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα», υπογραμμίζει.

Σε ό,τι αφορά τις όφειλες της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το Μάρτιο και τον Απρίλιο, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόταση του να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος από τα 1,9 δισεκ. ευρώ των κερδών της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τα ελληνικά ομόλογα.

«Ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία είναι βασισμένη και επικεντρωμένη στις μεταρρυθμίσεις, προτιθέμεθα να αρχίσουν οι συνομιλίες με τους εταίρους και τους θεσμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα και την αναδιάρθρωση του χρέους», αναφέρει ακόμη o Έλληνας υπουργός σε συνέντευξή του στο Associated Press. 

Πηγή: skai.gr