Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον Τσίπρα εν μέσω χρηματοδοτικού κενού

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση για το χρηματοδοτικό κενό και την υστέρηση εσόδων, ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου για την ανάγκη ενός τρίτου προγράμματος στήριξης, ύψους 20 έως 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία.

Σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό, πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη σκιά της παραδοχής εκ μέρους της κυβέρνησης του χρηματοδοτικού κενού και της υστέρησης εσόδων για τον Μάρτιο, οπότε θα πρέπει να καταβληθεί δόση στο ΔΝΤ.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιες για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης και η αναπληρώτρια ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη.

Το οικονομικό επιτελείο έχει στηρίξει τις ελπίδες του στην απόφαση των εταίρων και της ΕΚΤ να επιτραπεί στην Ελλάδα να έκδοση περισσότερα έντοκα γραμμάτια, ξεπερνώντας το όριο των 15 δισ. που έχει ήδη καλύψει.

Επίσης, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και για τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία, όπως δήλωσε νωρίτερα στον ANT1 ο κ. Βαρουφάκης, θα είναι έτοιμη το Σαββατοκύριακο.
Πηγή: skai.gr