Δραγασάκης: Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για συμφωνία – Στουρνάρας: Όλα καλά με τα ATM

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για αμοιβαία επωφελή και λειτουργική μεταβατική συμφωνία στο αυριανό Eurogroup», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, στον απόηχο της απόρριψης της ελληνικής πρότασης για 6μηνη παράταση του προγράμματος από τη Γερμανία.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε πως η Αθήνα έχει αποστείλει μια «συγκεκριμένη πρόταση, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σχολίασε πως «υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη, για να επιβάλλουν τη θέλησή τους», και συμπλήρωσε πως η κόντρα της Ελλάδας δεν είναι με τη Γερμανία.

Τέλος, είπε πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και δεν πρόκειται να την παραβιάσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας εμφανίστηκε καθησυχαστικός απέναντι στους φόβους πως να μην υπάρχουν χρήματα στα ATM, υπογραμμίζοντας πως «όλα είναι υπό έλεγχο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κίνδυνος «ατυχήματος» με τη ρευστότητα των τραπεζών, τόνισε η ΤτΕ είναι εδώ «για να αποφευχθούν τα ατυχήματα».

Όσον αφορά την πολιτική της ΕΚΤ απέναντι στις τράπεζες, με δεδομένη την απόφασή της να αυξήσει την έκτακτη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες μόνο κατά 3,3 δισ. ως τις αρχές Μαρτίου, ο κ. Στουρνάρας είπε πως η θέση της Ευρωτράπεζας θα σχηματιστεί και «σε συνάρτηση» με το τι θα γίνει στο Eurogroup της Παρασκευής.
Πηγή: skai.gr